Home
Even voorstellen
Mijn visie
Wat doe ik?
Mijn werkwijze
Curriculum
Projecten
Testimonials
Contact
Onderhoek

Tekstblok

 

 

Curriculum

Na mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie in Groningen begon ik in 1990 mijn loopbaan als adviseur organisatieontwikkeling op de P&O-afdeling van ’s Heeren Loo, locatie Schuylenburg, in Apeldoorn. Naast het geven van organisatie-advies heb ik hier organisatie­­veranderingen begeleid (o.m. decentralisatie van verantwoordelijk­heden en bevoegdheden, versterking klantgerichtheid, invoering zorgcoördinatie) en heb ik onderzoek gedaan naar o.a. werklast en cultuur.

Vanaf 2000 ben ik als organisatieadviseur in dienst geweest bij verschillende advies­bureaus. Hier heb ik me verder ontwikkeld in het verbeteren en versterken van de interne organisatie van zorginstellingen. Kennisgebieden: het beschrijven en waarderen van functies (FWG), het opzetten en implementeren van kwaliteits­management­systemen (HKZ) en het ontwikkelen van competenties van medewerkers (trainingen commu­nicatieve en coördi­nerende vaardigheden).

Vanaf 2006 ben ik als zelfstandig gevestigd adviseur werkzaam. Inmiddels heb ik mij verder ontwikkeld in het begeleiden van veranderings-processen. Door mijn opleiding bij het Sioo (interuniversitair centrum voor organisatie en veranderkunde), ben ik me er nog sterker van bewust dat het vooral de mensen zijn die een organisatie maken. Zij moeten de ruimte en stimulans krijgen om uitgedaagd te worden tot het nemen van hun verantwoordelijkheid. Dit kan door met medewerkers in dialoog te gaan over wat hen bindt en boeit, alsmede over wat vanuit hun vakmanschap nodig is om te veranderen en over hun eigen rol daarin. Lees hier meer over in mijn artikel.

 

Stenen opgestapeld

Wilt u meer informatie over mijn achtergrond, dan vindt u hier een link naar mijn uitgebreide CV.