Foto van Gerda Welleweerd

Hallo, ik ben Gerda Welleweerd Coach, trainer en organisatieadviseur

"Ik help mensen bij het vitaal en gelukkig zijn en blijven,
in zowel werk als privéleven"

Wat wil je weten?

Graag vertel ik je op deze pagina wie ik ben, wat mijn passies zijn, hoe ik hier gekomen ben en waar ik voor sta.

Ik ben organisatiepsycholoog en werkzaam als adviseur, trainer en coach op het gebied van vitaliteit en werkgeluk. Ik ben gelukkig getrouwd met Henk, heb twee kinderen en woon in Veessen, een pittoresk dorpje aan de IJssel.

Samen streven naar vitaliteit en werkgeluk

Ik ben op mijn best als ik anderen kan helpen om vanuit hun eigen kracht de juiste keuzes te maken voor meer vitaliteit en werkgeluk. Als mensen vitaler zijn en over vakmanschap en verandervermogen beschikken, zijn zij in staat langer en gelukkiger aan het werk te zijn en blijven. Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk mensen te helpen weer in balans en in verbinding met zichzelf en hun (werk)omgeving te komen, waardoor zij meer zingeving, voldoening, waardering en werkplezier ervaren.

Ik help organisaties bij het faciliteren en stimuleren van medewerkers om te werken aan hun eigen vermogen lang en gelukkig aan het werk te blijven. Daarnaast coach ik mensen (particulieren) op individuele basis bij het bereiken van een gezondere leefstijl en meer vitaliteit. 

In de afgelopen 14 jaar, waarin ik me hierin heb gespecialiseerd, heb ik ervaren dat oprechte aandacht voor het wel en wee van medewerkers van cruciaal belang is voor de bloei en groei van een organisatie. Daarom werk ik graag met en voor organisaties die een actief beleid (willen) voeren op dit gebied. Ik ondersteun het nieuwe beleid met hulpmiddelen, training en coaching.

Hoewel ik me focus op vitaliteit en werkgeluk, voer ik ook met veel plezier opdrachten uit binnen mijn andere expertisegebieden: ondersteuning bij (HR-)beleid en kwaliteit en functiewaardering. Ik werk onder meer samen met Adcase, adviesbureau voor zorgorganisaties.

Loesje gaf me inspiratie

Mijn loopbaan begon als intern adviseur organisatieontwikkeling bij een organisatie voor mensen met een beperking. Vervolgens heb ik mijn expertise als organisatieadviseur en trainer verder ontwikkeld bij verschillende adviesbureaus met focus op HR-beleid, kwaliteitszorg en functiewaardering.

Het adviesbureau waar ik in 2006 werkte besloot mijn contract niet te verlengen. Een flinke teleurstelling. Na een tijdje mezelf zielig te vinden is het me gelukt mezelf te herpakken. Ik ontdekte een enorme veerkracht in mezelf en vond inspiratie in een Loesje tekst:

In een dwarsstraat kom je vaak de mooiste dingen tegen’.

Nu kan ik uit eigen ervaring zeggen, dat Loesje helemaal gelijk had. En dat inzicht gun ik iemand anders ook. Daarom ben ik in 2006 mijn eigen bedrijf gestart. Sindsdien zijn er veel interessante projecten op mijn pad gekomen waar ik mijn expertise kon inzetten en heb ik op deze manier veel mensen en organisaties kunnen helpen. 

Genieten met een grote G

Henk en ik wonen sinds 2016 in Veessen, een klein dorp in het IJssellandschap, tussen Apeldoorn en Zwolle. Hier genieten we elke dag van de rust en de ruimte om ons heen. We wandelen en fietsen veel in de prachtige natuur, die de Veluwe ons biedt. We hebben twee zoons, die inmiddels volwassen zijn en samenwonen met hun vriendin. Ik ben enorm trots op die twee: het zijn zelfstandige, sociale en vooral erg lieve mannen. Twee je-weet-wel katers maken ons gezin compleet. Als het even kan gaan we twee keer per jaar naar de Oostenrijkse bergen om aan mijn grootste verslaving gehoor te geven: skiën. Qua techniek ben ik de kruk van de familie, maar in mijn fanatisme doet niemand me na. Ik ga altijd door en moet regelmatig worden afgeremd, als ik denk dat ik nog wel een afdalinkje aankan. 

Gerda Welleweerd in het plaatsje Veessen met de molen op de achtergrond

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten hoe ik je kan helpen met organisatieadvies of individuele coaching op gebied van leefstijl en vitaliteit?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend online gesprek met mij. We bespreken jouw wensen en bekijken de mogelijkheden.

Contactinformatie